Wednesday, February 17, 2016

MY ANGEL

cakap lebih tapi lepas post Aug 2015.. menyepi jugak blog ni
ape punye tuan blog la....

just share my angel picture
NURUL HANAN BINTI JAMAIL HAAFIZ
lahir 13.04.2015
hari ni dah 10 bulan
ni gambar masa baru lahir..
 
tido lepas balik checkup..
ngamuk2 kene duduk dlm carseat sampai tertido
 
right before balik kampong jumpe tok mek
 
main ngan ayah.. ibu ambil gambar
 
masa pergi bercuti kt kuantan 7hb2 baru ni
 
babai from Hanan..


Tuesday, August 4, 2015

Sawang Habuk Bagai

Ya Allah...
dah bersawang abes dah tempat nie..
kesian betul..
nanti cuba untuk tidak mengabaikan page nie...
cuba ya...

Tuesday, June 17, 2014

Ramadhan 2014

Lagi beberapa hari Ramadhan akan tiba lagi.
semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari y sebelumnya
semoga aku berkesempatan menempuhi Ramadan tahun ini.

amat berharap ibu aku tabah menjalani hari yang mendatang. 
semestinya kehilangan teman hidup yang telah lama berkongsi pahit manis...
sejak lebih 40 tahun...
Ramadhan dan Syawal tahun ini amaatlah berbeza.
pemergian suaminya pada tanggal 28.01.2014 amatlah dirasai.


bagiku..
pemergian ayahku hanya selepas 3 minggu selepas aku 
selamat dinikahkan pada tanggal 11.01.2014.
Ramadhan pertama sebagai isteri dia.
ramadhan pertama juga ketiadaan ayahku.
banyak y tak dpt aku lakukan bersama ayahku..

patut la Raya Tahun lepas Ayah ku beria mintak semua anak2 die balik beraya..
rupanya itu kali terakhir die akan meraikan Aidilfitri bersama kami..
semoga roh Ayoh tenang di sana..

 

apa2 pun...
selamat menjalani ibadah Puasa ya kawan kawan...
Ahlan Wasahlan ya Ramadhan....
 

Friday, March 14, 2014

11012014 Nik Hamizah & Jamail Haafiz

setelah lepas 2 bulan baru ada masa nak upload gambar kawen.
ape la aku nie..
bapak lambat...
dlm fb pun baru jer upload ari nie....
seme ckp lain bebenor muke pas make up...
mmg la lain...
xpenah2 make up mcm tu skali...
dah biasa lipstik ngan minyak wangi jer ari2..
bedak pun susah dah tempek kt muke...
huhuhu..
sungguh xmenjaga penampilan...
cume nak letak beberapa keping gmbr sahaja...
sekian...
doakan saya dan suami kekal bahagia hingga ke syurga...






  


Friday, January 17, 2014

imam & makmum

Alhamdulillah...
Selesai majlis aku dan suami di kedua2 belah pihak..
Sekali lagi menjadi imam aku...
Ingat lagi 1st time menjadi makmum die pada Ramadhan 2004.
Dia mengimamkan solat terawih kt asrama sek.teknik.kuantan..
Now will be my imam sehingga Allah izinkan...
Thank for being my IMAM...


Saturday, November 9, 2013

dengan izin Allah

Need preparation...
Coming soon...
In shaa Allah..

Sunday, October 27, 2013

My BFF wedding day

Hari bahagia kawan baikku sejak 2003..
Sangat bahagia melihat kawan baikku bahagia..
Tahniah nurul farhah mohd radzi dan mohd iqbal ismail..
1st meet at sekolah menengah teknik kuantan  1 sesi 2003/2004...
Love both of you..
Mendoakan korang bahagia dan perkahwinan korang di dalam rahmat Allah s.w.t.
Semog persahabatan kita berempat kekal selamanya..

Thanks to my fiance... kalau xkerana dia.. kemungkinan besar aku xpi smpai ke ayer tawar.. sorang2?? Takut gak kot.. hehehe..
Thanks paah.. invite kami as pengapit korang...

Saturday, August 3, 2013

AR CLOSING

Semalam sgt busy.. nk reply msj kwn pun xsempat...
AR closing semalam..
Sgt seronok bile manager aku bgtau y bos dah agreed tuk write off semua Key Account Customer mcm Giant, Aeon, Aeon Big, Mydin dan beberapa lagi...
Tp y kene wat jurnal dan write off nye dlm system tu.. aku ler....
Separuh hari gak semalam aku settlekan... bykan kot dispute customer. Semua dispute lama2 smpi tahun 2011 kiranya dah settle...
Xsabar nk tau result account management dis month..
Tp smlm br AR y closing.. AP & GL belum lg.. semoga mereka sempat siap sebelun cuti raya bermula.. as usual my manager said... 7hb every month.. account management nk kene hantar ke singapore.. 

Itu sahaja y nak share... 
:-D

P/s: Mood xsabar nak balik KG... cuti start hari rabu...
Balik kg nk bungkus ketupat.. hehehe... 
Nak balik.. nak balik.. nak balik...
Semoga xjem dah jalan time tu...
Ramai dah balik minggu nie kot...

Friday, July 19, 2013

Salam Ramadan

Kerja...
Lebih seronok kerja bile busy...
Daripada duduk goyang kaki..
In Sya Allah rezeki lebih diberkati...
Dari Yang ILLAHI...
Ameen...

Mcm pantun plak.... hehehe....
Kerja skang sgt la busy... banyak.. tp alhamdulillah.. 
Masih di bawah kawalan aku....
Ye ker??? 
Smpi bawak balik umah setiap ujung minggu tu....
Terkawal ker?? Hehe..
But aku lebih suka mcm tu...
Busy... no time to goyang kaki...
Gmbor terlebih.. hahaha



RAMADHAN...
Sudah masuk 10 ramadhan. ..
Even aku br bersahur tuk hari ke enam..
Salam ramadhan tuk semua...

Monday, June 17, 2013

Wedding wedding wedding

My BFF weddings..

Dulu tahun 2009, wedding theme is kuning...

2011 plak, tema silver grey....

2013 plak tema peach...

So, waiting for next theme...


♡♡♡♡♡♡