Wednesday, August 23, 2017

Nurul Jannah Binti Jamail Haafiz (12/8/2017)

Sayang..
Ibu xsangka sayang cuma menumpang kasih dalam rahim ibu xsampai 26minggu
Xsempat ibu nak pegang sayang...
Cuma mampu melihat sayang yang sudah tidak bernyawa bila keluar dari rahim ibu
Maafkan ibu kerana tak menjaga sayang dalam kandungan ibu betul2...
Sudah 25minggu lebih... Tp berat berat sayang cuma 635gram..
Ibu kurang memberi makanan berkhasiat buat sayang agaknya...
Maafkan ibu ya pasal itu...
Ibu redha dengan pemergian kamu sayang..
Ibu tau.. Allah lebih sayangkan kamu dari ibu..
Mungkin jika sayang hidup.. Sayang lebih menderita kerana lahir pra-matang..
Perginya sayang tanpa sempat mendapat belai kasih dari ibu ayah dan kak Hanan
Sedangkan ibu dah terbayang2.. Kamu bermain2 dengan kak Hanan..
Tanggal 12ogos2017...
Ibu takkan lupa dengan pemergian kamu walaupun akan datang.. Mungkin sayang ada adik2 yang lain...
Sayang...
Izinkan ibu mengalir air mata bila terkenangkan sayang..
In sha Allah... Ibu akan kuat dalam hidup... Membesarkan kakakmu Nurul Hanan dan in sha Allah...  Jika diberi peluang lagi.. Membesarkan adik2 sayang..
Sayang tau tak.. Ibu masih rindukan tendangan sayang dalam rahim ibu.. Kuat tendangan tu sampaikan Ibu ingatkan sayang lelaki...  Rupanye bidadari syurga yang berada dalam perut ibu..
Sayang,
Masa di hospital hari tu.. Banyak hari ibu berada di wad bersalin..
Sebab doktor nak pemantauan rapi.. At least mereka cuba nak selamatkan sayang..
Biar sayang dalam rahim ibu dengan lebih lama...
3malam je ibu di ward... Lagi 8 hari semua di wad bersalin..
Ibu ingatkan bila dah naik wad... Sayang akan bersama dengan ibu...
Tak sangka.. Malam tu last ibu rasa pergerakan sayang...
Ibu alpa.. Memikirkan kerja lebih dari sayang...
Bila bleeding sikit.. Ibu tak terus pergi hospital...
Kecuaian ibu... Tp suratan takdir dah menentukan sayang anak syurga buat ibu..
Maafkan ibu ye sayang... Kerana tak menjaga sayang sebaik-baiknya...
Doakan ibu sentiasa kuat walaupun sayang berada di ingatan ibu..
Walaupun alam kita berbeza... Ibu nak sayang tau...
Ibu dan Ayah sayangkan Jannah sampai bila-bila..
Tiada siapa dapat gantikan sayang...
Semoga Jannah tenang di sana...
Ibu sayang Jannah... Doakan semoga kita bertemu di Jannah....

Wednesday, January 11, 2017

110114 - 110117

Selamat hari ulangtahun perkahwinan yang ke 3 abang
Usia perkahwinan yang masih muda org cakap
Suka duka sedih gembira gaduh sayang semua dah rasa
Semoga tidak ada y melampaui batas sebuah perkahwinan.
Semoga perkahwinan kekal hingga ke syurga
Gaduh2 jugak.. Sayang cinta sentiasa ada dlm hati..
Aamiin.



Friday, October 28, 2016

Nurul Hanan

Get well soon sayang..
Jangan la batuk lama2
Cepat la gigi tu tumbuh... kesian hanan sakit..
Love you...
Lagi satu..
Tolong beranikan diri..
Cepat2 jalan sayang
Dah setahun setengah ni...
Huhuhu..

Wednesday, February 17, 2016

MY ANGEL

cakap lebih tapi lepas post Aug 2015.. menyepi jugak blog ni
ape punye tuan blog la....

just share my angel picture
NURUL HANAN BINTI JAMAIL HAAFIZ
lahir 13.04.2015
hari ni dah 10 bulan
ni gambar masa baru lahir..
 
tido lepas balik checkup..
ngamuk2 kene duduk dlm carseat sampai tertido
 
right before balik kampong jumpe tok mek
 
main ngan ayah.. ibu ambil gambar
 
masa pergi bercuti kt kuantan 7hb2 baru ni
 
babai from Hanan..


Tuesday, August 4, 2015

Sawang Habuk Bagai

Ya Allah...
dah bersawang abes dah tempat nie..
kesian betul..
nanti cuba untuk tidak mengabaikan page nie...
cuba ya...

Tuesday, June 17, 2014

Ramadhan 2014

Lagi beberapa hari Ramadhan akan tiba lagi.
semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari y sebelumnya
semoga aku berkesempatan menempuhi Ramadan tahun ini.

amat berharap ibu aku tabah menjalani hari yang mendatang. 
semestinya kehilangan teman hidup yang telah lama berkongsi pahit manis...
sejak lebih 40 tahun...
Ramadhan dan Syawal tahun ini amaatlah berbeza.
pemergian suaminya pada tanggal 28.01.2014 amatlah dirasai.


bagiku..
pemergian ayahku hanya selepas 3 minggu selepas aku 
selamat dinikahkan pada tanggal 11.01.2014.
Ramadhan pertama sebagai isteri dia.
ramadhan pertama juga ketiadaan ayahku.
banyak y tak dpt aku lakukan bersama ayahku..

patut la Raya Tahun lepas Ayah ku beria mintak semua anak2 die balik beraya..
rupanya itu kali terakhir die akan meraikan Aidilfitri bersama kami..
semoga roh Ayoh tenang di sana..

 

apa2 pun...
selamat menjalani ibadah Puasa ya kawan kawan...
Ahlan Wasahlan ya Ramadhan....
 

Friday, March 14, 2014

11012014 Nik Hamizah & Jamail Haafiz

setelah lepas 2 bulan baru ada masa nak upload gambar kawen.
ape la aku nie..
bapak lambat...
dlm fb pun baru jer upload ari nie....
seme ckp lain bebenor muke pas make up...
mmg la lain...
xpenah2 make up mcm tu skali...
dah biasa lipstik ngan minyak wangi jer ari2..
bedak pun susah dah tempek kt muke...
huhuhu..
sungguh xmenjaga penampilan...
cume nak letak beberapa keping gmbr sahaja...
sekian...
doakan saya dan suami kekal bahagia hingga ke syurga...






  


Friday, January 17, 2014

imam & makmum

Alhamdulillah...
Selesai majlis aku dan suami di kedua2 belah pihak..
Sekali lagi menjadi imam aku...
Ingat lagi 1st time menjadi makmum die pada Ramadhan 2004.
Dia mengimamkan solat terawih kt asrama sek.teknik.kuantan..
Now will be my imam sehingga Allah izinkan...
Thank for being my IMAM...


Saturday, November 9, 2013

dengan izin Allah

Need preparation...
Coming soon...
In shaa Allah..

Sunday, October 27, 2013

My BFF wedding day

Hari bahagia kawan baikku sejak 2003..
Sangat bahagia melihat kawan baikku bahagia..
Tahniah nurul farhah mohd radzi dan mohd iqbal ismail..
1st meet at sekolah menengah teknik kuantan  1 sesi 2003/2004...
Love both of you..
Mendoakan korang bahagia dan perkahwinan korang di dalam rahmat Allah s.w.t.
Semog persahabatan kita berempat kekal selamanya..

Thanks to my fiance... kalau xkerana dia.. kemungkinan besar aku xpi smpai ke ayer tawar.. sorang2?? Takut gak kot.. hehehe..
Thanks paah.. invite kami as pengapit korang...