Tuesday, July 19, 2011

tersenyum&tersengih

semalam..bila HR aku masuk jumpa bos..
aku dah berdebar2 gak...
sebab aku tau, borang permohonan cuti tahunan aku ada die bawak sekali...
huhuhuhu....
diam dak diam, HR kuar, muke selamba...
pas aku tye, baru tau...
yang CUTI AKU DILULUSKAN...
mmg tersengih-sengih la aku... seronok...
sebab, aku tau, ngan bos aku nie, nk mintak cuti 2 hari, bukan senang...
biasa cuti y diluluskan kalu mintak sehari jer...
nie aku mintak 2 hari isnin dan selasa... of course la aku risau xdiluluskan...
so, AL aku skang dah tinggal 6 hari la pas cuti untuk1/8 dan 2/8 akan datang nie..
company nie cume provide 8 hari AL jer bagi pekerja yang belum cukup setahun kerja tp dah confirm.. kalu xconfirm, cuti la byk2, sme NPL... non paid leave...
tujuan cuti kali ni adalah untuk menyambut ramadhan bersama-sama insan yang disayangi.
tak mcm tahun lepas, tahun lepas, aku pose 100% kt umah sebab time tu aku belum bekerjaya lagi...
tahun nie, hmm... dah kerja.. so, untuk tahun nie, mmg cume dapat berpuasa untuk beberapa hari jer la di kg.. xsabar plak rase nk menyambut ramadhan.. terawikh..rindu nk terawikh macam mase kt sekolah dulu2.. lagi-lagi kt SMTKN
bazar ramadhan?? huhu.. as usual, aku kurang berminat la.. selalunye kalu dtg, just tengok2 jer.. jarang la sangat aku membeli bagai nk rak....

AL aku tinggal 6 hari, aku belek2 kalendar
lagi 2 hari tuk syawal,
2 hari tuk raya haji
lagi 2 hari, xjumpe la plak kt kalendar nie...
nanti je la aku cari semula...
mungkin untuk bercuti ke mana2...

2 comments:

Ruziawati Yusof said...

cuti balik kg.. bestkan dpt jpa family terutama mak ayah? kerja baik2 ok? take care

niK hAmiZaH said...

mmg best.. balik kg, minggu lepas pun balik, tp sekejap sgt, bertolak dr kl kul 6 ptg sabtu, smpi kl pun 6 ptg ahad.. next week balik kg, dari jummat mlm kot,or sabtu pagi smpi selasa... mmg syok...