Thursday, June 10, 2010

kepenatan

hari ini aku berjalan jauh..
kaki aku smpi rase cah lenguh2..cam nk tercabut...

Bandar Tasik Selatan ---> Mid Valley ---> Bank Negara ---> Masjid Jamek ---> Kelana Jaya

dah la dari umah my dearest brother nie, aku jalan kaki ker LRT BTS (8pg)..ade la lebih kurang 15 minit...
pas tu, tunggu komuter...itu okay lagi la..sampai Mid Valley, aku mencari di manakah destinasiku...
jalan sane, jalan sini..akhirnye menjumpai sasaran aku (930pg)...
then dah selesai...kul 1030 la..aku kuar dari destinasiku..then mencari care4...
y peliknye...dah puas aku keliling floor y sepatutnye...dah penat kaki aku..
dah penat mata aku melilau mencari dimanakah CARE4..
aku cari-cari..mencari-cari..dicari-cari...
akhirnye aku terjumpe...
aku jumpe escalator turun ke LG.. aku kt level G..the aku baru menyedari..eh...
PATUTLA AKU XJUPE CARE4 KT FLOOR G, die kt LG...
mcm mane aku bley terlupe y mid ade smpi level LG...
mase tu aku rase mcm nk lempang diri sendiri...
melampau sangat kot...padahal midvalley tu dah jadi tempat shopping febret kot...
pas tu aku jumpe dayah...mkcik nie, die bwk anak2 buah die y 2 org tu.. farah ngan najwa berjalan2 di kuala lumpur..hehe...
lepas settle kt mid, aku meneruskan perjuangan aku..
pi kelana jaya plak..tuk itu, aku kene la tukar tren kt masjid jamek...
dr mid valley, aku naek lagi komuter tuk ke bank negara..
aku singgah sogo tu solat zohor..
tragedi berlaku lagi mase aku nak ke masjid jamek dr sogo...
tragedi aku kesesatan di tempat y bese aku pi....
geram tul...bukannye aku xpenah dtg pun
mcm mane bley slah jalan...huhu..dah le terkejor nk g kelana jaya...
bley plak wat sesat di masjid jamek tu...tensen2...
naek lenguh kaki sebab jalan nk cepat plus lagi hilang arah...hish..memalukan sungguh la...
akhirnye aku jumpe jua lrt masjid jamek setelah bertanye kt org..
betul org ckp, malu bertanye, sesat jalan...masalahnye...asal la bley sesat...hish..1st time kot, sengsorang...slalu ngan kawan2..
akhirnye kul 250 aku sampai ke destinasi setelah menempuh beberape station putra lrt, then naek teksi y harga RM6 tuk pergi dan RM5 tuk balik..gila la...mahal2x
pas settle kt destinasi kedua itu, aku pun pulang ke bandaraye semula..sebabnye, aku gedik...
xpasal2 aku singgah kedai buku minerva..n tangan aku mencapai novel

lepas diskaun, dpt rm 22.40..okay la dari harga sebenar 28hinggit...hehe
ngah2 xde duit, bley aku beli mende alah nie...adoi...sabor je la..

pas membeli novel, aku pun pulang ke BTS...
skali lagi aku pulang berjalan kaki...
namun, xseperi biasa y hanya mengambil mase 10-15 minit nk smpike pangsapuri sri permaisuri ni, akibat kelenguhan, keletihan dan kecapek'an, maka, aku mengambil masa dalam 25 minit tuk smpi ke umah abg aku nie..
huhu...n now, aku ngah lepak2 belek fb b4 nk mentidurkan diri...abang, kakak ipar, anak buahku y dua org tu..bile mau balik...
ini rumah sudah mcam aku y punye...

No comments: